iCAN3800-TW

fórum o téhle krabičce plné nějakých elektronických švábů
Právě je pát 17. lis 2017 19:15:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: wiki & cas
PříspěvekNapsal: pon 23. lis 2015 7:04:47 
Offline

Registrován: sob 14. lis 2015 5:21:55
Příspěvky: 6
Dobry den (rano, vecer)

1. Pri prepnuti na wiki (wiki.ican3800.zajsoft.net) se mi zobrazuji prazdne stranky tj. jenom kostra wiki bez obsahu).

2. Nahral jsem si do 3800TW verzi z 24.6.2014 a pri nacitani mediacentra po hlasce "Nastavuji hodiny" to spadne ( zmizi obraz a cas se nenastavi)
(uz jsem zkousel nastavit OPCH na 239.232.255.12 )

poradi mi nekdo prosiiiiiiiiiiiiiim


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: wiki & cas
PříspěvekNapsal: pon 23. lis 2015 10:38:43 
Offline

Registrován: sob 14. lis 2015 5:21:55
Příspěvky: 6
pokr.

nevim jiste odkud se bere cas zobr. na displeji.
predpokladal jsem, ze z NTP pomoci adresy OPCH, ale zrejme tomu tak neni, jak jsem si procital forum

pokud ten cas bere z tv IP streamu (ktery nemam) nebo z DVB-t (nemam nastaveno), tak je jasne proc nenacte cas.
(ale stejne by se nemel setobox kousnout)

chci jej pouzivat jen jako mediacenter tj. bez TV a cas na displeji by byl prijemny bonus

prosim opotvrzeni mych domenek, prip. jak to obejit

dekuji mc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: wiki & cas
PříspěvekNapsal: pon 23. lis 2015 11:31:14 
Offline

Registrován: sob 14. lis 2015 5:21:55
Příspěvky: 6
pokr. 2

Jeste jeden dotaz. Existuje verze firmware pouze s Mediacentrem (tj. bez ipTV i bez DVB-t) ?
Nejaky odkaz???

prip. jak na ican nahrat jenom linux (nejsem moc linuxfriendly), ale zkusil bych to.

dik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: wiki & cas
PříspěvekNapsal: pon 23. lis 2015 14:40:49 
Offline

Registrován: úte 18. led 2011 20:12:52
Příspěvky: 140
No o mediacentru bez dvb-t nevím(dělalo se hlavně jako rozhraní pro dvb-t, protože O2 rozhraní k tomu bylo nepoužitelné), co se týče ořezání na prostý linux, tak stačí winscp a promazat... Jen si pak člověk musí dodělat svoje rozhraní sám :D
No a pokud nějaké takové někdo vyrobí a pošle, tak teprve z toho vyrobíme flašovací balíček :D, aneb takhle to zde funguje, vyrobíme, otestujeme přes winscp, a pak tvoříme flash balíček....

Pokud chcete tvořit pro stb tak je na foru je pár témat o rozbalení a zabalení firmware(jsou tam i odkazy na jednotlivé rozbalené verze), doporučuji pročíst :D. Jediné co jsem zatím bohužel nedokázal je zkompilovat vlastní celé funkční jádro, které by jelo, takže takto čistý linux ještě není(kéž by to někdo dal, vyřešilo by to spoustu problémů, hlavně usb...).

Jinak k času jsou zde taky rozsáhlá témata... v originále to bere čas z netu pomocí ntp(ve složce se soubory s nastavením lze nastavit vhodné adresy), aby však jel stb správně i bez netu, dělali se postupem času různé úpravy(více méně v každé verzi se to řešilo mírně jinak, někdy i mírně hardwarově(téma o HW Loopback...))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: wiki & cas
PříspěvekNapsal: pon 23. lis 2015 15:46:34 
Offline

Registrován: pon 09. kvě 2011 23:17:24
Příspěvky: 481
Dobrý den, po hlášce "Nastavuji hodiny" to nespadne pouze to zapne zobrazování
anténního signálu, který tam nemáte, takže nic nezobrazuje, ale to je celé.
Box a zapnuté služby plně fungují. Stiskněte tlačítko MENU a uvidíte.
Rozhodně doporučuji dát vyhledat anténní stanice i když nemáte a nebudete
používat anténu, tím se předejde potížím, které Vám časem mohou nastat.

Pokud box nepoužíváte s anténou, ani interneten, tak je možno čas nastavit manuálně, návod zde:
viewtopic.php?f=11&t=82&p=2060&hilit=%C4%8Dasu#p2601

Děkujeme za upozornění, že nefungují Wiki stránky. Poskytovatel zvyšoval pravidla zabezpečení
a asi to přehnal. Též mi to vadí. Zatím se mi s ním nepodařilo spojit, asi má dovolenou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: wiki & cas
PříspěvekNapsal: úte 24. lis 2015 23:21:08 
Offline

Registrován: sob 14. lis 2015 5:21:55
Příspěvky: 6
Dobry den,

dekuji za prvni nasmerovani, zacal jsem se trochu orientovat.

Pripojil jsem box na TV signal, vyhledal stanice, ...

Protoze nejsem Linuxak a ani moc neumin webove programovani, tak to jde ztuha.
Nicmene uz kamaradim s PUTTY a WINSCP !

Vyzkousel jsem ntpdate. (systemovy cas se zmenil)
Dival jsme se na configuracni html soubory.
Pokousel jsem se zmenit ntp server.
Zkousel jsem i manualni nastaveni casu pres "FirmLoader - ES_OPCH". (na displeji se zobrazi vzdy stejny cas 10:xx)

Vysledek je ovsem nevalny - porad nedokazi zobrazit aktualni cas na displeji boxu.
Hledal jsem i funkci na zobrazovani na displeji, ale zatim nenasel.
(pochopil jsem, ze je tam nekolik casu)
Nevzpomenete si kde se funkce na zobrazovani na displeji nachazi nebo jakym zpusobem se to konfiguruje?

Muj pozadavek na zobrazovani casu je nasledujici:
1. ziskat cas z internetu (asi pres ntp)
2. tento cas zobrazovat na displeji
3. box nebude napojen na TV signal
4. box nebude na siti O2TV, ale bude na internetu

Muzete me navezt, kde bych mel znenit ntp, prip. funkci odkud se bere cas na displej.
Idealni by bylo zobrazovat systemovy cas.


dekuji za info
mc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: wiki & cas
PříspěvekNapsal: stř 25. lis 2015 16:43:05 
Offline

Registrován: pon 09. kvě 2011 23:17:24
Příspěvky: 481
Jo takhle, já to bral tak, že box nebude vůbec připojen k internetu.
Já moc nesíťuji, mě čas vždy nahodila anténa,tak jsem to nijak neřešil.
Jakou máte verzi Firmware v boxu? Každá je trošku jiná.
Asi takto:
v boxu na umístění
/usr/sbin/
musí být ntpdate.
No a podle verze tam námi byl přidán a nebo se nachází někde jinde.

Potom pod /etc
v souboru rc.local
je dole zakomentovaná instrukce
Kód:
#Nastaveni systemoveho casu
#( sleep 30; rdate zajsoft.net; ) &

dole je potom další zajímavá instrukce
Kód:
#Systemovy cas do souboru
#( while true ; do /usr/sbin/ntpdate zajsoft.net | tail -1 >/etc/infosvc/tokens/var.time; sleep 3600; done ) &

Tady to Gregor trochu popisuje:
viewtopic.php?f=11&t=298#p665

Jak jsem zjistil, tak v boxu běží 3 hodiny. Linuxový čas, který slouží pro složky, odchycený
anténní čas, nastavený anténní čas.
Použijte PUTTY/telnet a linuxovým příkazem zjistěte aktuální čas a datum.
Potom experimentujte s instrukcemi pro ntpdate a potom pokaždé použijte Linuxový
příkaz pro vypsání času a data. Pokud Vám to začne vypisovat aktuální údaje,
tak to již po Linuxové stránce budete mít vychytané. Pokud to stále nebude
zobrazovat aktuální čas na displeji, tak to trochu upravíme a pomocí html
to vyčteme ze souboru na displej. Uvidíme. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: wiki & cas
PříspěvekNapsal: pát 27. lis 2015 1:36:40 
Offline

Registrován: sob 14. lis 2015 5:21:55
Příspěvky: 6
Dobry den,

trochu jsem experimentoval a zjistil nasledujici:
1. ntpdate funguje (kontrola prikazem date) , delal jsem to pres putty
2. dovedu nastavit systemovy cas i po nabootovani (upraveny rc.local)
3. zkousel jsem nastavovat i ntp servery a priority v tokens, ale to nefungovalo
4. zarazi me, ze funkce Date() v function.js nepouziva systemovy cas
viz
function getHora() {
function getHoraNoSecs() {
function getFecha() {
var today = new Date();
...

tyto funce jsou zrejme pouzity v config3 a config6, ale zobrazuji jiny nez systemovy cas

5. nevim jak se dostat k systemovenu casu pomoci js


Popisi zde moje "kostrbate" nicmene funcni reseni synchronizace casu s ntp serverem:

Protoze jsem se nedostal v systemu javascriptu webovych stranek k systemovemu casu, resim to tak, ze si v systemu generuji
soubor s aktualnim casem.
Delam to kazdou minutu prikazem date. Predtim synchronizuji cas s ntp serverem.
(to staci protoze cas zobrazuji jen na minuny)
Ukladam jej do adresare etc

soubour rc.locate:
#--------------------------------------
#Systemovy cas do souboru
#( while true ; do /usr/sbin/ntpdate zajsoft.net | tail -1 >/etc/infosvc/tokens/var.time; sleep 3600; done ) &
( while true ; do /usr/sbin/ntpdate tik.cesnet.cz; date +%H:%M:%S > /etc/var.tim1; sleep 60; done ) &
#------------------------

Obsah souboru var.tim1:
23:52:19


Dale tento soubor ctu v mediacentru (mediacenter.html) a posilam cas na displej
Vytvoril jsem si k tomu fci:

var rfdi;
function DisplayRef() {
var tim1 = getValueEtc("var.tim1");
// var tt = tim1.substr(0,2) + tim1.substr(3,2);
// ialEnv.system.writeDisplay(tt);
var iTim = 3600 * tim1.substr(0,2) + 60 * tim1.substr(3,2) + 1 * tim1.substr(6,2) + 23 * 3600 + 60; // -hodina + minuta
SendMsg("TIME " + iTim);
rfdi = setTimeout("DisplayRef()", 300000);
}

Do promenne tim1 prectu soubor var.tim1 vytvoreny v systemovem procesu
a konvertuji do unixoveho formatu casu posunuty o hodinu a minutu (zatim jsem neresit datum)

Dale jej posilam do systemu nejakym paketem (moc tomu nerozumim) ,ale funguje to lepe, nez zakomentovane reseni primeho zapisu na displej. Toto delam kazdych pet minut.

Tato funkce nahradila puvodni funkci TimeUpdate() (kterou take moc nechapu) aktivace se nachazi ve funkci init:

DisplayRef(); // TimeUpdate();

pozn.
fce var tim1 = getValueEtc("var.tim1");
se nachazi v souboru function.js takze je nutne tento soubor zkopirovat i do adresare mediacenter (nebo vyseparovat funkci a vlozit ji do souboru, prip. nastavit cestu)

<script language="JavaScript" src="functions.js" type="text/javascript"></script>


Neni to idealni reseni. Lepsi by bylo v mediacentru pouzivat jeden (systemovy cas) a tento nastavovat

1. pres O2
2. dvb-t
3. ntp z internetu
4. prip. rucne

Dekuji vsem za pomoc a kdyby nekdo potreboval pomoc s mym resenim, tak napiste.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: wiki & cas
PříspěvekNapsal: pát 27. lis 2015 6:40:07 
Offline

Registrován: sob 14. lis 2015 5:21:55
Příspěvky: 6
Varovani !!!
moje predchozi reseni synchronizace casu s ntp serverem neni mozne pouzivat dlouhodobe!
Zacal jsem pocitat: 60 minut * 24 hodin * 365 dni = 525600 zapisu za rok na disk tj. do flash pameti,
takze by to nemusela flashka vydrzet. Pracuji na jinem reseni.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: wiki & cas
PříspěvekNapsal: pát 27. lis 2015 16:47:11 
Offline

Registrován: pon 09. kvě 2011 23:17:24
Příspěvky: 481
Super, konečně uživatel, který též kutí. Toho si velice vážím.
Velice zajímavé a podrobně popsané.

Zde navazuji na moji myšlenku s časem, která mě napadla před třemi lety.
Pomocí stránky:
Kód:
http://www.schnelle-online.info/Homepage/Uhr-fuer-die-Homepage.html
Jsem si udělal jednoduchou .html stránku, kterou jsem na otestování překopíroval do boxu
a v boxu skutečně zobrazovala aktuální čas i datum stažený odněkud z internetu.
- na stránce je možno nastavit, co chceme zobrazit
Obsah stránky:
Kód:
<!--
Kostenlose, frei konfigurierbare Homepage-Uhr von www.schnelle-online.info/Homepage/Tools.html. Ohne Gewähr, ohne Haftung.
Nutzungbedingung: Dieser Kommentar und der Link unten dürfen nicht entfernt oder (nofollow) modifiziert werden.
-->
<div style="text-align:center;"><a style="text-decoration:none;border-style:none;color:black;" target="_blank" href="http://www.schnelle-online.info/Atomuhr-Uhrzeit.html" id="soitime183651447170">Atomuhr</a><br/><a style="text-decoration:none;border-style:none;color:black;" target="_blank" href="http://www.schnelle-online.info/Kalender.html" id="soidate183651447170">Kalender</a></div>
<script type="text/javascript">
SOI = (typeof(SOI) != 'undefined') ? SOI : {};(SOI.ac21fs = SOI.ac21fs || []).push(function() {
(new SOI.DateTimeService("183651447170", "DE")).start();});
(function() {if (typeof(SOI.scrAc21) == "undefined") { SOI.scrAc21=document.createElement('script');SOI.scrAc21.type='text/javascript'; SOI.scrAc21.async=true;SOI.scrAc21.src=((document.location.protocol == 'https:') ? 'https://' : 'http://') + 'homepage-tools.schnelle-online.info/Homepage/atomicclock2_1.js';var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(SOI.scrAc21, s);}})();
</script>

Takže nyní máme v html formátu aktuální čas a datum bez nutnosti ukládání na médium v boxu.

Teď zrovna nevím, jak z tohoto skriptu vytáhnout jenom potřebnou informaci, času a data,
aby mohla být převedena do UTC času, ale těchto stránek je více a někde to bude třeba jednodušší.
Další jsem našel zde:
Kód:
http://cs.thetimenow.com/clock/czech_republic/praha

http://martin.m-core.net/aktualni-cas/

K funkci TimeUpdate()
objTuner.time je čas, který je zachycený boxem z anténního signálu.
Porovnává se, zda je tunerový UTC čas vyšší číslo, než pevně nastavený UTC čas, který je starý.
Ve funkci je odečet 60 pokusů načtení času. Pokouší se každou sekundu nastavit čas dokud nechytí
aktuální UTC čas, nebo neuběhne 60 pokusů.
Když objTuner.time vytáhne aktuální UTC čas (vyšší číslo, než je nastavené), tak
pokyn SendMsg přijme mediaserver, který obsahuje funci na zaslání časového údaje TIME
a ten po síti sám na sebe zašle instrukci o UTC čase.
- toto se dá napodobit zasláním BootCast na box
Takže, kdyby někdo nevytvořil mediaserver, tak by nefungoval čas. (zdrojový kód je pouze ke druhé verzi)
Zajímavostí je, že aktuální verze od O2 čas nahodí z antény i ze sítě bez mediaserveru.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz