iCAN3800-TW

fórum o téhle krabičce plné nějakých elektronických švábů
Právě je pát 17. lis 2017 19:10:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Základní info
PříspěvekNapsal: pát 20. říj 2017 23:36:44 
Offline

Registrován: pon 09. kvě 2011 23:17:24
Příspěvky: 481
Jste dobrý. Gratuluji. Podle fotografií vidím, že tam nyní máte verzi DAMEC final + USB.
Toto je nejstarší, ale celkově po stránce funkcí nejrozšířenější verze s fungujícím USB.
Pouze asi budete mít problém při příjmu streamu v HD formátu, ten tato verze neznala.
Potom budete případně muset Flashovat na verzi ADB3800-3801TW-DAMEC_31-12-2013.

SETUP2 se najde v SETUP a to buď na první stránce s nastavením IP adres hned při zobrazení
jednou nebo 2x stisknout šipku doleva, nebo na stránce JINÉ/OTHER stisknout šipku jednou
nebo 2x doprava. Ono to v podstatě posune na další info okna.
V nastavení IP adres nastavte OPCH IP adresu na: adresa ="239.0.2.10" port="22222".
Uložit a rebootovat. To odstraní pár závad.

Pokud je potřeba pomocí WinSCP udělat nějaké úpravy v jakém koliv kódu, tak se
ve WinSCP musí nastavit jiný textový editor, který nebude deformovat obsah souboru
při konverzi z Windows do Linux. Skvěle funguje editor SinWrite.
Po naběhnutí boxu přes WinSCP otevřít soubor cfg.IPTV_list, upravit, uložit, možná vyhodí
chybovou hlášku s problémem uložení, ignorovat a dát znovu uložit. 1x stisknout tlačítko SETUP
aby se Mediacentrum aktualizovalo a tím by již mělo načíst i upravený seznam IPTV stanic.

Seznam IPTV stanic se v boxu zapisuje jinak, než se běžně používá v internetu nebo ve VLC.
Nepoužívá se na začátku http ale igmp
ČT1 HD#igmp://239.232.10.1:11001
ČT2 HD #igmp://239.232.10.9:11009
ČT24#igmp://239.232.0.3:8003
ČT Sport HD#igmp://239.232.10.7:11007
Nova HD#igmp://239.232.10.2:11002
Vysvětleno zde:
http://forum.ican3800.zajsoft.net/viewtopic.php?f=5&t=467


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Základní info
PříspěvekNapsal: sob 21. říj 2017 0:57:56 
Offline

Registrován: ned 15. říj 2017 19:58:47
Příspěvky: 10
Diky za info,

do SETUP2 jsem se dostal, nastavil jsem OPCH IP na adresa ="239.0.2.10" port="22222", ulozil a rebootnul ale ze by se neco stalo? Urcite nic.
Nevypadalo to ze by to neco tahalo, datum a cas se mi ani tak nedari nastavit, po kazdym vypnuti mam 1.1.1970 1:00 nebo tak neco.

A i kdyz jsem zmenil ten list kanalu pro IPTV tak stejne furt ta sama chyba :(.

Co dal bych tedy mohl jeste zkusit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Základní info
PříspěvekNapsal: sob 21. říj 2017 10:18:55 
Offline

Registrován: pon 09. kvě 2011 23:17:24
Příspěvky: 481
Hm, že to vyhodí nějaké chybové infobubliny by mě až zas tak moc netížilo, více mě tíží,
že to nenahodí obraz. :cry:
V menu nastavte IPTV na vypnuto a dejte vyhledat DVB-T stanice automaticky.
Stanice nenaladí, ale udělá zápis. To také občas pomohlo vyřešit potíže.
Přes WinSCP jít do home\telefonica\localpages\mediacenter\ otevřít soubor mediacenter.html
tam jít na řádek cca. 389 a najít
Kód:
case KEY_BLUE:           
Pag_EPG_Show(0);
return 0;
upravit takto:
Kód:
case KEY_BLUE:           
try {
objVideo.close();
} catch(ex) {}
try {
   objVideo.open("igmp://10.1.204.207:10091", null);
} catch(ex) { alert("Play" + ex + "-" + ex.code); }
return 0;
uložit. 1x stisknout SETUP.
Tím se úprava aktualizovala a můžeme ji hned použít.
Na dálkovém ovladači stiskněte modré tlačítko.
Obraz zčerná a box zobrazí za 3 sec obraz. Přijímá přímo stream z nastavené adresy (pokud zobrazí EPG tak se změna neuložila)
bez vytahování dalších informací, takže infobublina s chybovkou by se neměla zobrazit ani jedna.
Z příjmu streamu se vypadne stisknutím šipky nahoru nebo dolu.
Set-top-box musí být síťově připojen k internetu nebo síti, kde probíhá stream.
Nastavení IP adres bude předpokládám na DHCP.

Pokud nic nepřijímá, tak pravděpodobně nezná kompresní formát streamu.
Pokuste se takto otestovat několik stanic, zda se alespoň některá nechytne.
Pokud nebude úspěch, tak box přeflashujte na Firmware ADB3800-3801TW-DAMEC_31-12-2013
Ten tehdy skutečně fungoval na IPTV.
Nutno dát naladit TV stanice. Vyhledávat klidně bez připojené antény, není potřeba.
Soubor mediacenter.html bude v boxu umístěn asi trošku jinde, znovu upravte modré tlačítko
a otestujte, zda se podaří něco přijmout. :?:

Ještě se zeptám, Vy asi náhodou placené IPTV od O2 asi určitě nemáte? Případně nemáte v okolí přátel
někoho, kdo má placené IPTV od O2? Potřebujeme odchytit aktuální verzi Firmware, to by hodně pomohlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Základní info
PříspěvekNapsal: sob 21. říj 2017 11:23:21 
Offline

Registrován: ned 15. říj 2017 19:58:47
Příspěvky: 10
Dekuji, nektere chybove hlasky zmizly, nektere zustali...

Bohuzel nikoho s O2 s TV neznam, jsem ve meste kde mame kolosalne roztahanmou LAN sit s interentem a lita nam tu po LANu i IPTV, vecne me nebavi mit notas s VideoLANem napichlou pres HDMI do televize, abych sdilel obraz... a podkytovatel nam nabizi svuj upravenej ARRIS VIP1113 za 2500 jako plug and play...

coz se mi davat nechce kdyz mam iCan3800TW zdarma :)

EDIT: Tak preflashovano tou verzi, vsehcno jsem udelal, nechal hledat DVBT kanaly, save a restart, prepsal mediacenter.html, save a restart, zapnul IPTV na yes, save a restart ale furt mam cerno s hlaskou "ObtenerCanal: X [object Toi Exception]1002", pak dam OK a mam tu "Pag_Canal_Show: TypeError: document.get.ElementById...." pak dam OK a pak "znova pag_canal_show", dam OK a "Keydown: TypeError: document.getElemntById("curTime") nas no..." pak dam OK a mam zas cerno...

Porad se mi ale nechce nastavit datum a cas, furt mam 1.1.1970 1:00 :(

uz nevim co zkusit, podle me to formatem videa nebude, format je jak jsem psal:
- Obraz je distribuovám bez další komprese převážně v mpeg2., HD vysílání v h264
- Přenos je uskutečněn pomocí http unicast.

nejde nekde priumo nastavit ten codec jakej ma pouzivat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Základní info
PříspěvekNapsal: sob 21. říj 2017 13:31:26 
Offline

Registrován: pon 09. kvě 2011 23:17:24
Příspěvky: 481
Jasně v pohodě.
Kodek nastavit nejde, box sám pozná kodek. Musel by se změnit streamovací kodek,
ve kterém to šíří po síti. Oni to asi šíří v h264 a tady bude zakopaný pes.
No a když se v PC použije VLC pro příjem streamu, tak zobrazuje tyto streamované stanice?
Co se stane, když v MENU IPTV vypnete/přepnete na anténní stanice?
Pokusil jste se upravit instrukce pod modrým tlačítkem pro příjem streamu? Co to udělalo?
Jak se síťově připojujete na box? máte box a PC připojený na síťový rozbočovač, nebo
box připojujete přímo k PC pomocí kříženého kabelu?
Občas se při pokusech zapomene box síťově přepojit a potom není co chytat.
Otestujte, zda to zobrazí radarové snímky, nebo webkamery, tím se potvrdí, že box
skutečně funguje s internetem.
Můžeto prosím vyfotit v SETUP stránku s nastavením IP, stránku JINÉ/OTHER a stránku v SETUP2 RUN.
Možná tam něco z toho vyčtu... :?:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Základní info
PříspěvekNapsal: sob 21. říj 2017 13:50:18 
Offline

Registrován: ned 15. říj 2017 19:58:47
Příspěvky: 10
lkdyz pustim na pc videolan, tak normlane v seznamu skladeb mam klasickej list stanic, kterej mam nastavenej (ale mam tam http vsude), foto v priloze kodeku

kde v MENU IPTV prepnu/vypnu na antenni stanice? tam kde mam "IPTV yes" ? kdyz znovu nactu kanaly ITPV, tak je to v klidu nacte (seznam jen z mojeho playlistu co sem tam nahral).

Pokusil jste se upravit instrukce pod modrým tlačítkem pro příjem streamu? Co to udělalo? - tomu nerozumim, coze mam udelat? :)

fota setupu v priloze


Přílohy:
IMG_20171021_134820.jpg
IMG_20171021_134820.jpg [ 2.42 MiB | Zobrazeno 116 krát ]
IMG_20171021_134749.jpg
IMG_20171021_134749.jpg [ 2.33 MiB | Zobrazeno 116 krát ]
IMG_20171021_134712.jpg
IMG_20171021_134712.jpg [ 2.34 MiB | Zobrazeno 116 krát ]
vlc.jpg
vlc.jpg [ 136.42 KiB | Zobrazeno 116 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Základní info
PříspěvekNapsal: sob 21. říj 2017 17:38:03 
Offline

Registrován: pon 09. kvě 2011 23:17:24
Příspěvky: 481
Děkuji Vám za fotografie, trochu to pomohlo.
1) máte set-top-box který umožňuje RF výstup, to je dnes již vzácnost, box je možno
připojit na TV které má jenom anténní vstup
2) HDMI je podporováno
3) Sambu si v SETUP vypněte, pokud ji nepotřebujete zatěžuje box a mohla by dělat bordel v síti
(určitě Vám dělá bordel, protože potřebuje pevně nastavenou IP, což koliduje s přidělenou IP potřebnou pro internet)
4) Vidím v SETUP problém v nastavení IP adres v okně Síť.
- aktuálně tam máte na pevno nastaveno lokální připojení pro propojení PC a BOX, s takovouto IP
se box nemůže připojit k internetu a proto ani nefunguje příjem streamu
Proto jsem se ptal jak máte box síťově připojen.
Box připojte k internetu a políčko Síťový režim nastavte na DHCP jinak box nemá šanci na internet.
Tím získá potřebné nastavení všech IP. Pokud nechcetu kvůli úpravám přes WinSCP stále přehazovat IP
tak opusťe SETUP, vraťe se do SETUP a DHCP změňte na Staticky, uložit. Tím se Vám IP nezmění ani při rebootování.
Ovšem potom pro běžné používání rozhodně nechat DHCP.
Proto jsem psal vyzkoušet, zda to zobrazí meteo radar z internetu, to je nejlepší kontrola zda funguje internet.
Citace:
Pokusil jste se upravit instrukce pod modrým tlačítkem pro příjem streamu? Co to udělalo? - tomu nerozumim, coze mam udelat? :)
V MENU IPTV přepnout na no. Tam kde je "IPTV yes" bude IPTV no. Nebo off už nevím co jsem tam nastavoval.
Přes WinSCP jít do home\telefonica\localpages\mediacenter\ otevřít soubor mediacenter.html
- umístění v této verzi je trošku jinde
tam jít na řádek cca. 389 a najít
Kód:
case KEY_BLUE:           
Pag_EPG_Show(0);
return 0;
upravit takto:
Kód:
case KEY_BLUE:           
try {
objVideo.close();
} catch(ex) {}
try {
   objVideo.open("igmp://10.1.204.207:10091", null);
} catch(ex) { alert("Play" + ex + "-" + ex.code); }
return 0;
uložit. 1x stisknout SETUP.
Tím se úprava aktualizovala a můžeme ji hned použít.
Box připojit k internetu a Síť rozhodně nastavit na DHCP.
Na dálkovém ovladači stiskněte modré tlačítko.
Takto se jednoduše bez chybových hlášek zjistí, zda příjem funguje.

Aktuální datum a čas se nastaví pouze pokud je buď připojena anténa, nebo pokud je box
připojen k internetu.
Pokud ani jedno není možné, je možno datum a čas manuálně nastavit v SETUP2.
Samozřejmě že po rebootování se tento údaj vynuluje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Základní info
PříspěvekNapsal: sob 21. říj 2017 18:09:24 
Offline

Registrován: ned 15. říj 2017 19:58:47
Příspěvky: 10
1) máte set-top-box který umožňuje RF výstup, to je dnes již vzácnost, box je možno připojit na TV které má jenom anténní vstup
- nerozumim, z boxu do TV tam mam napichnuty scart

4) Vidím v SETUP problém v nastavení IP adres v okně Síť.
- aktuálně tam máte na pevno nastaveno lokální připojení pro propojení PC a BOX, s takovouto IP
se box nemůže připojit k internetu a proto ani nefunguje příjem streamu
Proto jsem se ptal jak máte box síťově připojen.
Box připojte k internetu a políčko Síťový režim nastavte na DHCP jinak box nemá šanci na internet.
Tím získá potřebné nastavení všech IP.
- Statickou sem tam mel vzdycky, abych nemenil IP, nicmene radar a pocasi mi fungovalo vzdycky i takhle jak sem to mel. Pro jistotu sem dal DHCP.

Proto jsem psal vyzkoušet, zda to zobrazí meteo radar z internetu, to je nejlepší kontrola zda funguje internet.
- jo to uz jsem psal drive ze to funguje, od zacatku

Citace:
Pokusil jste se upravit instrukce pod modrým tlačítkem pro příjem streamu? Co to udělalo? - tomu nerozumim, coze mam udelat? :)
V MENU IPTV přepnout na no. Tam kde je "IPTV yes" bude IPTV no. Nebo off už nevím co jsem tam nastavoval.
- jo to jsem udelal samozremne, nicmene nikde nepisete jestli zpatky prepnout na IPTV yes, nebo nechat no. Logicky po nastaveni zpatky prepnout na yes, ale pro jistotu jsem ozkousel obohje moznosti.

Tím se úprava aktualizovala a můžeme ji hned použít.
Box připojit k internetu a Síť rozhodně nastavit na DHCP.
Na dálkovém ovladači stiskněte modré tlačítko.
Takto se jednoduše bez chybových hlášek zjistí, zda příjem funguje.
- modry tlacitko mi nic nedela? V menu nebo setupu nebo kdyz mam cerno a hleda to signal?
- prozatim zkousm kanaly tak, ze normlane v cerny obrazovce dam Channnel plus minus na ovladaci, a preskoci mi to na dalsi kanal, kterej je dole popsanej dobre (CT1, CT2 atd). vyskoci nejaky error hlasky, a mam cerno.

Aktuální datum a čas se nastaví pouze pokud je buď připojena anténa, nebo pokud je box
připojen k internetu.
- internet jak pisu, mi jde uz od zacatku, radar, pocasi atd.

Pokud ani jedno není možné, je možno datum a čas manuálně nastavit v SETUP2.
- to nejde, sice jak je videt mam tam kolonku na datum a cas, ale ani na ni nejde najet :)



Pomalu dochazi moznosti, co zkusit... ze?
Nejaky napad, co zkusit dal?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Základní info
PříspěvekNapsal: pát 27. říj 2017 4:44:37 
Offline

Registrován: pon 09. kvě 2011 23:17:24
Příspěvky: 481
Tak se to podařilo nakonec v testovací verzi nangu.

nangu

Nevím, zda by to šlo i ve starší verzi, možná ano, jen by se to muselo dát
jako příjem Webkamer, protože na začátku má adresa http://
a při použití přijmu jako igmp to nic nezobrazovalo.

Po Flashování na verzi nangu bylo nutno box nanuálně resetnou, protože
po nahrání a rozbalení strašně dlouho rozbaloval, až nic nedělal.
Je to zatím pokusná verze, tak nevím, zda je chyba v nějaké úpravě,
prostě cca. 10min čekat a potom resetnout.

Box je nyní nastaven na DHCP, takže musí být připojen buď v síťovém rozbočovači,
nebo v PC nahoďte DHCPserver s rozsahem IP jenom na jednu IP.

Teprve nyní vidím, že kolega filcon tam též dělal nějaké úpravy v souboru
/etc/init.d/rcS
Já tam měl nastaveno, že se má ssh samo zapnout a soubor reboot se má přejmenovat, aby se box za chvíli neukončil. Nevadí. :D
Dále to mělo po naběhnutí hodit do rozcestníku a též nebyla adresa upravena. Nevadí. :D

Po naběhnutí se připojit pomocí PUTTY přes Telnet do boxu.
Nutno zadat přidělenou IP boxu.
Login: root
heslol:

napsat příkaz
/usr/sbin/sshd
a odentrovat

napsat příkaz
mv /bin/reboot /bin/rebot
a odentrovat

Zapnout WInSCP a připojit se do boxu.
Jít do složky
/mnt/conf/infosvc/tokens
v souboru _op.cfg.browser.startpage
změnit adresu
Kód:
file:///usr/local/portals/onlineChecker-adb-mozilla.html
na
Kód:
file:///home/test_app/mediacenter/start.html
V této složce by měl být i soubor, který v názvu obsahuje ssh.
Soubor otevřít a do něj napsat jenom číslici 1
Potom se bude SSH samo zapínat při náběhu.

Jít do složky
/home/test_app/js
v souboru global.js
na cca. třináctý řádek připisovat potřebné adresy pro příjem streamu, zápis takto:
Kód:
"http://10.1.1.84:8091",
"http://10.1.204.214:10100",
"http://10.1.204.207:10132",
Uložit a pro aktualizování změn stisknout tlačítko BACK na dálkovém ovladači.

Pokud se Vám na TV zobrazuje rozhraní trošku posunuté doleva, tak se to dá upravit v souboru:
/home/test_app/js/common.js

tam jít hodně dolu až na řádek cca. 485 a najít
Kód:
video_width = Math.floor(browser_width / (1.45));
    video_height = Math.floor(browser_height / (1.4));
    try {
   stb.getCurrentBrowser().setPosition(0, 0, browser_width, browser_height);
upravit
Kód:
stb.getCurrentBrowser().setPosition(20, 0, browser_width, browser_height);
Pokud jsou potíže se zobrazením obrazu při roztáhnutí na celou obrazovku tak:
Jít do souboru
/home/test_app/js/common.js
jít na řádek cca. 712
Kód:
function setFullScreen() {
    debug("Setting full screen");
    try {
        stb.serviceManager.getVideoWindow(SESSION).setFullOutputWindow();
    } catch (e) {
        debug("Error! stb.video.setFullOutputWindow() exception: " + e.message);
    }
    try {
   stb.serviceManager.getVideoWindow(SESSION).setFullSourceWindow();
   FULL_SCREEN = true;         
    } catch (e) {
   debug("Error! stb.video.setFullSourceWindow() exception: " + e.message);
    }
    setTransparency(0);
}
upravit na toto:
Kód:
function setFullScreen() {
    debug("Setting full screen");
    try {
        stb.serviceManager.getVideoWindow(SESSION).setFullOutputWindow();
    } catch (e) {
        debug("Error! stb.video.setFullOutputWindow() exception: " + e.message);
    }
    try {
   stb.serviceManager.getVideoWindow(SESSION).setFullSourceWindow();
   FULL_SCREEN = true;
            stb.serviceManager.getVideoWindow(SESSION).setOutputWindow(80, 50, 200, 100);         
    } catch (e) {
   debug("Error! stb.video.setFullSourceWindow() exception: " + e.message);
    }
    setTransparency(0);
}

Řádek
stb.serviceManager.getVideoWindow(SESSION).setOutputWindow(80, 50, 200, 100);
nám určuje pozici v ose x a ose y levý horní roh a pravý dolní roh, kde
poloha 0, 0 je nahoře vlevo a dole v pravo se nastavuje maximální šířka
na hodnotu kolem 640 a výška 520

Při těchto pokusech je lepší stisknout tlačítko Reload na obrazovce.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz